Gemeente sluit drugspand in Warmenhuizen

WARMENHUIZEN – Een bedrijfspand in Warmenhuizen is op last van de gemeente Schagen gesloten. In het pand lagen materialen om drugs te maken. 

Woensdag werden in het pand vaten met chemicaliën en apparatuur gevonden, waarmee methamfetamine kan worden geproduceerd. De politie heeft een 45-jarige man uit de gemeente Schagen aangehouden.

Het pand werd gecontroleerd na een anonieme tip via Meld Misdaad Anoniem. De politie en de gemeente onderzochten na de melding het pand. De Landelijke Faciliteit Ontmanteling heeft alle chemicaliën en apparatuur op een veilige manier afgevoerd.

“Om drugscriminaliteit tegen te gaan en gevaarlijke situaties te voorkomen, is hulp van de inwoners onmisbaar”, meldt de gemeente. Is er een vermoeden van een drugslab of een drugsopslaglocatie in de buurt? Meld dit dan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000, of bel met de politie via 0900 – 8844.

Meer over hoe een drugslab te herkennen is te vinden op www.nhdrugsalert.nl.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel