Gemeente komt met motie over meer geld jeugdzorg

SCHAGEN –  De gemeente Schagen komt met een motie over de Wmo en Jeugdzorg op de algemene ledenvergadering van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) op 13 januari.

In de motie wordt het bestuur van de VNG opgeroepen om bij het kabinet te pleiten voor structureel meer geld in het sociaal domein voor alle gemeenten. De motie wordt door veel gemeenten gesteund.

Tijdens de algemene vergadering wordt een resolutie van het bestuur over de jeugdzorg besproken waarin wordt gepleit om uitstel van de hervormingsagenda tot het kabinet over de brug komt met meer geld.

Het kabinet wil juist in 2024 € 100 miljoen besparen op de jeugdzorg en vanaf 2025 structureel € 500 miljoen zonder dat de genoemde bijbehorende maatregelen zijn onderbouwd.

Ook is geen rekenschap gegeven over de consequenties voor de hulp aan kinderen en de positie van gemeenten, aldus de resolutie.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):