Drie voorleeskampioenen

DEN HELDER – Tijdens de finale van de lokale voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd in School 7 in Den Helder zijn drie winnaars uit de bus gekomen.

De 12-jarige Anne Spaanse van de Sint Antoniusschool uit Nieuwe Niedorp, de 10-jarige Olivia van Berkum van basisschool Comenius uit Den Helder en de 11-jarige Nathalie Zijlstra van basisschool De Sluis uit Anna Paulowna.

De voorleeswedstrijd werd gepresenteerd door Bert Schuiling. Een deskundige jury bestaande uit Anita Ruder en Ieke van Duin  hadden de lastige taak om de deelnemers te beoordelen. 

het verloop van de Nationale Voorleeswedstrijd loopt dit jaar anders. Hierna volgt een digitale ronde waarin de winnaars van alle lokale voorrondes gevraagd wordt een filmpje op te nemen van hun voorleeskunsten.

Een vakjury kiest uit alle inzendingen vervolgens de provinciale kampioenen.

(Foto: aangeleverd)

Avatar foto
Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open. En Kitty presenteert de TV programma's Straatpraat en De Bank. Iets delen met Kitty? Stuur het naar kitty.mertz@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):