Dorpsraad Petten uit zorgen over ‘lege’ kerk

PETTEN – De Dorpsraad Petten heeft zijn zorgen geuit over de tijdelijke ‘leegstand’ van de kerk op Plein 1945 in het dorp.

De kerk werd in 2021 door Mike Schouten, samen met compagnons van Het Nieuwe Strand Petten (HNSP), gekocht van de gemeente. Huurder Tanja de Roos begon een kledingzaak in het gebouw, met horeca. De kledingwinkel heeft drie jaar in de kerk gezeten, maar nu is gebleken dat de winkel in de winter niet rendabel genoeg is om open te blijven. De horeca in de kerk is alleen nog open tijdens evenementen.

Met het uitstel van het nog nieuw te bouwen recreatiepark en hotel in Petten, waarvan HNSP ook de eigenaar is, is besloten tot die tijd nog geen invulling te geven aan de kerk. Iets waar de Dorpsraad Petten zich zorgen over maakt. Jaap Martin, voorzitter van de Dorpsraad in Petten, benadrukt dat hij blij is dat De Ondernemersvereniging Petten (VVOP) de aankomende tijd gebruik kan maken van de kerk voor het organiseren van evenementen en activiteiten.

Toch maakt hij zich zorgen over de ‘leegstand’ voor de aankomende jaren. “Het duurt nog wel een tijd voor de bouw van het hotel en het recreatiepark gaat beginnen. De kerk staat centraal in het dorp en dan is het jammer als er weinig tot niets gebeurt in de kerk. “Naar aanleiding van de zorgen van de Dorpsraad Petten heeft JessLokaal vragen gesteld aan het college over consequenties en afspraken over de vermoedelijke leegstand.

Schouten snapt niet waarom de Dorpsraad zorgen heeft. “De horeca zit nu nog in de kerk en voor de aankomende zomer zijn we aan het kijken welke invulling we de kerk gaan geven. Het kan ook zijn dat de kledingwinkel weer in de kerk komt.”

“De uiteindelijke invulling van de kerk moet gaan zorgen voor reuring op Plein 1945. Het zal het hele jaar door dan een eye-catcher moeten worden”, zegt Schouten.

 

 

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
4 antwoorden
 1. Matthew B
  Matthew B zegt:

  O o Simon

  De reacties zijn cynisch!
  Natuurlijk willen wij dit niet, nergens in Nederland.

  Oh en die ambtenaren moeten hun ogen uit hun hoofd schamen voor wat ze in Schagen doen. Amateuristisch e kleuterschool is het met Juf Von Crisiskampen als kleuterleidster.

  Vol is vol ! Voor varkentjes en kippen etc geld een quotum per m2. Dat zouden we ook voor mensen moeten hebben.
  We vernietigen decsamenleving met het huidige beleid.
  Wn aan de verkiezingsuitslag te zien denken meer mensen er zo over.

 2. Simon de G.
  Simon de G. zegt:

  Matthew B en Jac hebben de heren nagedacht hoe de bewoners van Petten deze reacties zullen waarderen als je zulke reacties plaats en de gemeente ambtenaren schofferen met deze ongenuanceerde reacties.

 3. Jac
  Jac zegt:

  Een prachtige noodopvang voor asielzoekers, snel burgemeester van Kampen contacten om dat te regelen. Verbouwing van een paar miljoen dan kan het zeker een jaar gebruikt worden.

Reacties zijn gesloten.