Dit weekend vaccinaties voor arbeidsmigranten

SCHAGEN – Aankomend weekend biedt GGD Hollands Noorden opnieuw gelegenheid aan buitenlandse werknemers zich te laten vaccineren tegen corona.

Zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus organiseert de GGD een speciale vaccinatieronde op vaccinatielocatie IJsbaan De Westfries in Hoorn. 

Op beide vaccinatiedagen is voor de arbeidsmigranten zowel het Janssen-vaccin als het Pfizer-vaccin beschikbaar. De GGD roept werkgevers en uitzendbureaus op het personeel te wijzen op de vaccinatiemogelijkheid. Op de vaccinatielocatie zijn tolken aanwezig om samen met GGD-artsen eventuele vragen te beantwoorden.

Buitenlandse werknemers hoeven geen afspraak te maken. Wel is het belangrijk dat zij een gezondheidsverklaring bij zich hebben. De GGD beschikt over deze verklaringen en informatiefolders in meerdere talen. Het materiaal is door werkgevers op te vragen via info-vaccinatie@ggdhn.nl .

Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: