De Wiel moest op het matje komen

SCHAGEN – Zwembad de Wiel in Schagen heeft maandag 14 november het rooster aangepast. De gemeente is over de roosteraanpassing vooraf niet geïnformeerd.

Tijdens het onderhoud heeft de gemeente de afspraken aangescherpt om te voorkomen dat dit nog eens gebeurt.

Zwembad De Wiel heeft moeite met het vinden van deskundig personeel. Tijdens de coronapandemie is het zwembad een geruime tijd dicht geweest. In deze periode hebben veel personeelsleden een andere baan gevonden. Dit heeft geleid tot een hogere werkdruk bij de huidige medewerkers.

Afgelopen periode is het rooster met een minimale personeelsbezetting draaiende gehouden. Om de veiligheid van de zwemmers niet in gevaar te brengen en om de werkdruk onder het personeel in te tomen heeft Schagen Actief besloten het rooster aan te passen.  

Schagen Actief zegt er alles aan te doen om het oude rooster zo snel mogelijk weer in werking te hebben. Er worden vijf zweminstructeurs en toezichthouders opgeleid, die naar verwachting in maart kunnen worden opgenomen in het rooster.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: