De Baars vist met cliënten Skager AC (Video)

SCHAGEN – Voor de 22ste keer konden cliënten van Skager AC woensdagmorgen samen met Hengelsportvereniging De Baars weer vissen in de Acacia vijver in Schagen.

De 34 deelnemers hadden er allemaal heel veel zin in en zaten met hun hengel klaar om te beginnen. Om 10.00 uur gaf Rick de Wolf het startschot en kon worden gevist.

Al snel was het raak en werd de ene na de andere vis gevangen. Nou ja, kleine voorns waarvan de grootste 18 cm was.

Om 10.30 uur kwam burgemeester Van Kampen om ook nog even mee te vissen. Niet zo gek, want mevrouw Van Kampen is voorzitter van Sportvisserij Nederland. Niet dat ze vist, maar er zijn ook bestuurders nodig en dat is haar sterke kant.

Ook toen het hard begon te regenen bleef zij als enige zitten en ving toch nog twee visjes. Die werden wel door een ander van het haakje gehaald. 

Omdat het niet droog werd, werd besloten om eerder te stoppen. Daarop ging iedereen naar de Berkenweg waar de prijsuitreiking was. De grootste vis had Ricardo. De eerste prijs ging naar Annie en Cynthia, de tweede prijs naar Martijn en de derde prijs naar Arthur.

Daarna werd gezamenlijk geluncht. De vis daarvoor wordt elk jaar geregeld door Jim Mos.

Een fotoreportage is te zien in ons foto[url|https://www.noordkopcentraal.nl/ph-28464-3-38756/foto/de_baars_vist_met_skager_ac_schagen_2019.html?|album|int] en een video donderdag op Noordkop Centraal TV.

(Foto’s: Kitty Mertz)

 

Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):