Connexxion schrapt na zomer scholierenlijnen

REGIO – Scholieren die dagelijks in Schagen op school zitten, kunnen in het nieuwe schooljaar geen gebruik meer maken van drie speciale buslijnen voor scholieren van Connexxion.

Dat blijkt uit het nieuwe vervoerplan van Connexxion, dat op 20 juli ingaat. Scholieren uit Kreileroord, Wieringerwerf en Middenmeer komen in het nieuwe schooljaar niet meer met bus 653 naar Schagen. Bovendien rijdt lijn 652 uit Den Helder via Julianadorp in het nieuwe jaar niet meer. Scholieren die op buslijn 658 hadden gerekend vanuit Anna Paulowna via Hippolytushoef, Oosterland en Wieringerwaard moeten ook op zoek naar een alternatief.

Voor die laatste is er geen volledig busalternatief naar Schagen. Per bus kunnen zij wel naar station Anna Paulowna reizen, en het laatste stuk de trein nemen. Vanaf september kunnen deze passagiers van Connexxion een vergoeding krijgen voor de extra kosten. De regeling is opgesteld in samenwerking met de NS en de provincie Noord-Holland.

Verschillende reguliere buslijnen krijgen een andere route of een andere frequentie. Daarmee wordt deels ook het wegvallen van scholierenlijnen opgevangen.

Alle wijzigingen zijn te vinden op de website van Connexxion.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
André Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met André? Stuur een mail naar andre.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
5 antwoorden
 1. Natuurlijk Schagen
  Natuurlijk Schagen zegt:

  Als ik de ouders was van deze leerlingen schreef ik een brief aan de minister van verkeer en vervoer en aan de minister van onderwijs. In deze brief zet ik neer dat zolang de bussen niet rijden blijven de leerlingen gewoon thuis.

 2. Joke van Hulst
  Joke van Hulst zegt:

  Echt ongeloofelijk dit !
  Dat kan zo maar besloten worden !
  Weer een teken dat privatisering (VVD) een totale mislukking is.
  Geld en winst is belangrijker dan scholieren die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer.

  Dit word achter een bureautje zonder enig gevoel op basis van cijfers genomen.
  Typisch huidige managers stijl.
  Waardeloze manier van managen overigens.

  Wees trots dat jullie geld besparen voor jullie dik betaalde aandeelhouders met dit besluit.
  Kansloze figuren zijn jullie !

  • Rob
   Rob zegt:

   Het enige wat er in deze bussen zit zijn een paar kansloze asielzoekers, verder zijn ze zo goed als leeg. Maak t dagelijks mee , dus prima zaak dit

   • Bianca
    Bianca zegt:

    Je kan ook on gesprek gaan met scholen en leerlingen om hier een meer passende dienst op aan te bieden.

    Nu is het gewoon einde dienst.
    Ff te gemakkelijk.

Reacties zijn gesloten.