Camper van Afke gevonden

ITALIË/WARMENHUIZEN – De camper van Afke Bleeker en haar gezin is gevonden. Maandagavond kwam vanuit Italië het goede nieuws. 

De camper waarmee het gezin Sardinië aan het ontdekken was, werd vorige week woensdag gestolen in Costa Rei op het eiland Sardinië.

De Bürstner Camper werd gestolen terwijl het gezin aan het zwemmen was. “We hadden alleen nog onze zwemkleding, vier handdoeken en een telefoon zonder oplader bij ons”, vertelde een aangeslagen Afke. 

Het gezin kon met een hulpvaardige vrachtwagenchauffeur mee terug naar Nederland. Vanuit Nederland stuurde ze een klopjacht aan. Familie, vrienden, bekenden maar ook wildvreemde mensen hielpen het gezin met de zoektocht. 

Ook Diego Vanelli, die in Schagen een rijschool heeft, hielp mee. “Ik heb heel veel contact gehad met de plaatselijke politie, die heel goed heeft geholpen”, vertelt Vanelli. Uiteindelijk werd de camper gevonden op een bedrijventerrein in Olbia. 

Uiteindelijk is de camper op het eiland teruggevonden. Dat gebeurde nadat foto’s waren gedeeld van de camper, waarbij de man bij de camper de kleding droeg van de man van Afke. 

“Delen van de camper zijn overgespoten en er is aan gesleuteld. Hopelijk liggen de knuffels van de kinderen er nog wel in”, vertelt Afke. Haar man gaat terug naar Italië om de camper op te halen.

Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Mail naar redactie@noordkopcentraal.nl.Reageer op dit artikel
7 antwoorden
  1. Marco
    Marco zegt:

    Ik ben ook blij om te horen dat de camper terug is. Een buiging voor allen die geholpen hebben.
    Doet goed dat er mensen zijn die zich samen pakken en hulp bieden,zoals de vrachtwagen chauffeur, rijschool houder en vrienden en kennissen. Geweldig!!!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: