Acht maanden geëist voor ernstig ongeluk

WIERINGERWERF – Het Openbaar Ministerie verdenkt de 37-jarige G.C. van het veroorzaken van een zwaar ongeval in Wieringerwerf op 26 mei 2020. Hierbij kwamen twee mannen om het leven en raakten vijf anderen zwaargewond.

De verdachte bestuurde een busje waarin acht passagiers zaten. Het waren arbeidsmigranten uit Roemenië, die hij ’s morgens vroeg naar hun werk in de kassen bracht. De verdachte reed volgens de officier van justitie met hoge snelheid over het Wagenpad in Wieringerwerf. Op de kruising met de N240 kwam hij in botsing met de 23-jarige bestuurster van een personenauto. Zij raakte ernstig gewond.

De inzittenden van het busje droegen allemaal geen gordel, behalve de bestuurder zelf. Twee mannen werden uit de bus geslingerd. Een 44-jarige man kwam in een weiland terecht en overleed ter plaatse. Het busje en de personenauto kwamen na de botsing in een sloot terecht. Een 25-jarige man kwam onder de bus terecht en overleefde het ongeluk ook niet. Vier inzittenden van de bus raakten zwaar gewond en kwamen in het ziekenhuis terecht.

“Ik voel me wel schuldig, maar het ongeluk was toch wel gebeurd. Het ligt in Gods hand”, zei de verdachte dinsdag bij de rechtbank in Alkmaar. De officier van justitie eiste acht maanden celstraf tegen de man en een rijverbod van twee jaar. Volgens de aanklager reed de verdachte 80 kilometer per uur op een weg waar de maximum snelheid 60 kilometer per uur bedraagt. De vrouw in de personenauto reed 90 kilometer per uur, zo bleek uit onderzoek.

Nabestaanden en slachtoffers hebben claims ingediend van honderdduizenden euro’s. De officier van justitie vindt die vorderingen niet goed onderbouwd en meent dat de rechtbank ze af moet wijzen.

De verdachte zei dat hij de straf van de rechtbank zal accepteren. De rechtbank doet 1 augustus uitspraak.

Avatar foto
De bron van bovenstaand bericht is Regio Noordkop, de publieke lokale omroep voor de gemeenten Den Helder en Hollands Kroon. Regio Noordkop is mediapartner van Noordkop Centraal.Reageer op dit artikel
1 antwoord
  1. Ad Groenland
    Ad Groenland zegt:

    Ongelooflijk, 2 mensen dood! 5 zwaargewond, en maar 8 maanden??

Reacties zijn gesloten.