Aanleg rotonde Woudmeerweg bijna van start

DIRKSHORN – De werkzaamheden voor de aanleg van een rotonde op het kruispunt Speketersweg/Woudmeerweg in Dirkshorn gaan volgende week van start.

De complete kruising Speketersweg/ Woudmeerweg wordt vanaf maandag 22 april afgesloten voor al het verkeer. Dit zal zijn tot en met het einde van de werkzaamheden, eind augustus. Het verkeer wordt omgeleid via de N245, N504, N242 en de N241. Er wordt ook een lokale omleiding ingesteld voor het bestemmingsverkeer. Deze omleidingen worden aangegeven middels bebording.

De afgelopen tijd heeft de gemeente Schagen veel voorbereidend werk gedaan. Er zijn diverse onderzoeken gedaan, overleggen gevoerd met nutsbedrijven en het project is afgestemd met aanliggende gemeenten. Volgende week start de civiele aannemer, Boskalis Nederland, met de voorbereidende werkzaamheden t.b.v. het verleggen van de bestaande kabels en leidingen. Ook worden er een aantal watergangen verplaatst.

Als deze voorbereidende werkzaamheden klaar zijn, gaan de betreffende nutspartijen de bestaande kabels en leidingen verleggen. PWN, Liander en KPN starten rond 6 mei en naar verwachting zijn deze werkzaamheden na ongeveer 6 weken afgerond. Wanneer de kabels en leidingen zijn verlegd, gaat Boskalis Nederland verder met de aanleg van de nieuwe rotonde. Deze werkzaamheden vinden plaats vanaf begin juni tot en met eind augustus.

(Foto: Google Maps)

 

 

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
2 antwoorden
  1. Aad
    Aad zegt:

    Ik begrijp echt niet waarom op dit rustige overzichtelijke kruispunt een dure rotonde moet worden aangelegd. Dan zijn er wel andere prioriteiten in het wegennet van de gemeente Schagen. Veel craquelé en scheuren die maar niet aangepakt worden. Worden allemaal opgelost met halfslachtige noodreparaties. De te nemen maatregelen worden op termijn alleen maar groter, duurder en langer.

Reacties zijn gesloten.