9,5 miljoen euro voor innovaties MKB

REGIO – Ondernemers in Noord-Holland die aan het begin staan van een innovatietraject kunnen een subsidie aanvragen bij de provincie Noord-Holland. In 2023 stellen de provincie en het Rijk hiervoor ruim 9,5 miljoen euro beschikbaar.

De provincie wil de verduurzaming van de economie versnellen en ondersteunt en stimuleert daarom duurzame innovatie. Het Rijk stelt bijna 5,5 miljoen euro beschikbaar. Noord-Holland levert dit jaar een bijdrage van een kleine 4,5 miljoen euro. Dit betekent dat er, na aftrek van de uitvoeringskosten, in totaal ruim 9,5 miljoen beschikbaar is voor de financiering van innovatieprojecten binnen het mkb.

Veel ondernemers willen gebruik maken van de regelingen. In 2022 is er aan 132 haalbaarheidsprojecten en 31 R-D-samenwerkingsprojecten subsidie verleend.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: